Win-Win (Win) helyzet az adósság kezelésben?

Win-Win (Win) helyzet az adósság kezelésben? 


Igen, lehetséges! 
Mai blogbejegyzésünk arról a szituációról szól, amelyben mindkét fél nyerő pozícióba kerül és ezt az adósságkezelésre vetítjük ki. 

Természetesen nem tudjuk figyelmen kívül hagyni a közelgő futball világ bajnokságot sem, a bejegyzésünkhöz ezért egy gól képét csatoljuk a foci rajongók kedvéért! 

Mit jelent a win-win helyzet? Azt jelenti, hogy mindkét fél nyer. Hogyan lehetséges ez egy olyan kapcsolatban, amiben egyrészt elmérgesedhet a viszony a partnerek között, másrészt az egyik hitelez a másik tartozik? 

Mit szeretnének a partnerek? A hitelező, vagy áru szállító, vagy szolgáltató pénzt, árut, szolgáltatást bocsátott a vevő rendelkezésére, aki valamilyen okból kifolyólag nem fizette ki annak az ellenértékét. 
A hitelező szeretne a pénzéhez jutni, az adós pedig szeretne szabadulni az adósság okozta nyomásból. 
Akkor tudunk win-win helyzetet teremteni, ha ez megtörténik, a követelő megkapja a pénzét, az adós pedig rendezni tudja a tartozását. 

Az adós igenis akar fizetni, még ha nem is úgy tűnik. Természetesen nem azokról a vállalkozásokról és személyekről beszélünk, akik szánt szándékkal, akár előre megfontoltan nem akarnak fizetni, azt szélsőségesen akár bűn cselekménynek is tekinthetjük. 
Azokról beszélünk, akik a körülmények hatására átmenetileg fizetés képtelenek. Nekik segítenünk kell, hogy win-win pozícióba kerülhessenek. Fel kell tárni az okokat és a lehetőségeket, segítő kezet kell adjunk nekik, hogy akár halasztottan vagy részletekben rendezhessék a tartozásukat ezáltal szabaduljanak a béklyótól! Mert neki is az az érdeke. Az az érdeke, hogy nyugodtan aludhasson. Az az érdeke, hogy a partnere továbbra is bizalmat szavazzon a számára és folytathassa a munkáját amiért ő is megkapja a bevételét. 

Win-win helyzetet akkor tudunk teremteni, ha az adósunkat partnernek tekintjük és kicsit félretesszük azt jogunkat, hogy a pénzünk jár nekünk, mégpedig azonnal! Hosszú távon mindenki nyer!

És a fő címben azért tettem zárójelbe a harmadik win szócskát, mert sokszor egy közvetítő, a követelés kezelő belépése a körbe, amikor háromszög keletkezik, az ő közreműködése ami meghozza a felek számára a nyerő pozíciót. És akkor a követelés kezelő is nyerhet...




Megjegyzések