Következetesség az adósság kezelésben, akár a gyermek nevelésben!


Következetesség az adósság kezelésben, akár a gyermek nevelésben!

Mai bejegyzésemben párhuzamot szeretnék vonni a gyerek nevelés és az adósság kezelés között, mindkét témában ugyanaz a fontos momentum van, mely irányt mutat a számunkra, ez a következetesség!

Gyermekeink nevelése során sokszor olyan érzésünk van, mintha az életünk nem állna másból, mint abból, hogy a szabályok betartására figyelmeztetjük csemetéinket, vér mérsékletünktől függő nevelési módszerekkel. 

Bármely nevelési modellt is alkalmazzunk, a legfontosabb a következetesség, az álláspontunkhoz ragaszkodás, a szülők egyetértése, azt lássa a gyerek, hogy bármi történik, a szabályok és korlátok olyan keretek közé vannak helyezve, mely kősziklaként magasodik biztonsággal köré és amely végső soron biztonságot ad neki az életben. 

A következetesség a gazdasági életben is az egyik lefontosabb, szemszögünkből nézve kiemelten, ha adósság kezelésről van szó! 

A vállalkozások, legyen akár mikro, közép vagy nagyvállalat, fő profilja a termelés, szolgáltatás, melynek értékesítése során a fizetség az az ár, melynek egy részét adó formájában kifizeti az államnak, fedezi a termelési költségeket, fizetést ad a munkatársaknak, ugyanúgy rezsit fizet, mint a lakosság. 

Amennyiben ez a fizetség késik, vagy elmarad, komoly gondot okozhat a működésben, likviditásban. 

Partnerünknek éreznie kell, hogy következetesen a pénzünkhöz akarunk jutni, ugyanolyan nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy kifizessenek bennünket, mint annak, hogy kiszolgáljuk őt. 

Ügyfelünk észrevétlenül partnerünkből az adósunkká válhat, már az átmenetben fognunk kell a kezét, mint a gyermekünknek, először csak finoman figyelmeztetjük, ezután ha úgy látjuk, hogy fáradozásunk hiába való, egyre keményebben kell érvényt szereznünk akaratunknak. 

Kis csínytevés, kis késedelem esetén csak figyelmeztetünk, esetleg felhívjuk telefonon. Az első ígéreteket még elhisszük, anya megígérem oda fogok figyelni! Persze, két nap múlva fizetek... Majd ha ez nem történik meg, akkor büntetést helyezek kilátásba. Ha most sem pakolsz el a szobádban, nem teheted meg ezt vagy azt, amit szeretnél. Ha nem fizeted ki a tartozást, akkor felszólító levelet küldök, melyben a következményekre hívom fel a figyelmedet, mit teszek, ha TÉNYLEG nem fizetsz. 

Fontos, hogy amit mondunk, hogy ez és az lesz, ahhoz tartsuk magunkat. Ahogyan a gyermek, az ügyfelünk is idővel megtanulja, hogy minket komolyan kell venni, a tartozást, melyért korábban mi megdolgoztunk, ki kell fizetni, nincs kifogás. 

A hosszú távú érdekeinket kell néznünk partnerünkkel szemben is, ahogy gyermekünkkel. Hosszú távú kapcsolatot szeretnénk, ahol a vevőnk tudja mire számíthat a termékünkkel, szolgáltatásunkkal, és azzal is, hogy mire számíthat akkor, ha késve vagy nem fizet. 

Amennyiben úgy érzi, hogy kérdése van, elakadt adósával kapcsolatban, további segítségért keressen minket az alábbi elérhetőségeinken: 






Megjegyzések